Elk jaar in April organiseert men in Graauw de Kunstroute. In het eerste lustrum, 2008, nam ik ook deel. Op zaterdag 19 April en zondag 20 April stelde ik een aantal foto's tentoon uit mijn verzameling. Ik had een plaatsje gekregen in een klaslokaal van Basisschool Ter Doest. Hieronder de hele affiche. Je kan ook een kijkje nemen op hun website: http://www.dorpsraadgraauw.nl/Kunstroute.html

 

Aan het einde van de expositie heb ik een flink aantal foto's verloot. Hieronder een overzicht van de winnaars.

 

Naam Woonplaats foto
Inge van Passel Graauw Port Racine
Wally vd Walle Graauw Surf City
Annie Saman Kloosterzande Waterlelie
Jacky Kips Graauw Tourist Season
Marian Vernimmen Graauw Sneeuwstoelen
Cindy de Caluwé Graauw Oestervissers
Hans Nanninga Hulst Oesterwrak
Moja Heijne Graauw Exotische Vlinder
Héléne de Zeeuw Graauw Noordlandbrug

 

Een lastig onderdeel van de expositie is: hoe ga je ze presenteren. Ik heb er voor gekozen om één lijst (de grootste) uit mijn huiskamer te nemen en deze als pronkstuk in de ruimte te zetten. Het klaslokaal was een mooie locatie aangezien dit het centrum was van de kunstroute. Voor de rest heb ik gebruik gemaakt van de tweedehands fotolijsten. Daarnaast heb ik een driedelig presentatiepaneel gevonden waarop ik een zestal foto's kon plaatsen. Deze waren zonder lijst, bevestigd met dubbelzijdige tape.

Op de zondagmiddag werd afgesloten met een kunstveiling tbv KIKA. Ook ik heb één werk ter beschikking gesteld zoals bijna alle deelnemers. Gelukkig werd er flink op geboden door meerdere mensen waardoor dit mooie Icarusblauwtje voor €60 een mooi plekje krijgt op de boerderij van Denis en Marleen Steijaert.

Voor iedereen die de foto's of locatie niet gezien heeft; of ze graag nogmaals wil bewonderen: